Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra odbędą się już 11 marca w Hotelu Atut**** w Licheniu. Członkowie jury, a zarazem wybitni szefowie kuchni – Robert Sowa, Adam Chrząstowski oraz Adam Dmyterko przeprowadzili wyborny serwis kulinarny, który miał miejsce w restauracji Ed Red w Warszawie. Na talerzach królowały jesiotr oraz kawior.
W konkursie wezmą udział reprezentanci restauracji i hoteli z całej Polski, którzy przygotują potrawy z królewskim jesiotrem pod czujnym okiem jurorów. W składzie jury tegorocznej edycji mistrzostw znaleźli się Robert Sowa, Adam Chrząstowski i Adam Dmyterko.
Wybitni szefowie dla gości przybyłych do restauracji Ed Red w Warszawie przygotowali wyjątkowy serwis kulinarny, który ukazał kawior i jesiotra w najlepszej postaci. Kawior z jesiotra jest jedną z tych potraw, które potrafią wprowadzić w stan kulinarnego uniesienia nawet najbardziej wymagających smakoszy, ponieważ broni się swoim wybornym oraz bardzo intensywnym smakiem. Zdecydowanie zasługuje na miano najlepszego kawioru. Moda na niego nie jest zatem dziełem przypadku – powiedział szef kuchni w restauracji Ed Red Adam Chrząstowski.
Więcej na ten temat: