Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra zakończyły się sukcesem zespołu reprezentującego Hotel Zamek Gniew. Rywalizacja ośmiu wyselekcjonowanych drużyn stała na bardzo wysokim poziomie, a organizatorzy zanotowali rekordową liczbę zgłoszeń. O samym konkursie oraz wyzwaniach, stojących przed branżą HoReCa rozmawiamy z Agatą Fludrą, organizatorem mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra z ramienia Hotelu Atut****.
Za nami III Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Czym Państwa konkurs różni się od innych konkursów podobnego typu?
Dążymy do tego, aby jesiotr powrócił na polskie stoły w swojej najlepszej odsłonie, budujemy świadomość nt. kawioru oraz pozytywną atmosferę wokół regionu konińskiego, który słynie z największych łowisk tej królewskiej ryby w Polsce. Ponadto, jest to jedyne w skali całego kraju wydarzenie tego typu.
Czy organizując wydarzenie, bierzecie Państwo pod uwagę aktualne trendy czy upodobania gości?
Nasze mistrzostwa rozwijamy zgodnie z przyjętą dwa lata temu strategią, niezależnie od panujących trendów, które przemijają równie szybko, jak się pojawiają. Uważamy, że tylko jej konsekwentna i długofalowa realizacja przełoży się na wymierne korzyści dla Hotelu Atut.
Przeczytaj cały wywiad: