Producent naturalnych suplementów diety, onesano wprowadza unikalną linię produktów zaliczanych do sektora żywności wzbogaconej. EstraSOS to wegańskie sosy do dań i sałatek, będące połączeniem w pełni naturalnego smaku z maksymalną wygodą stosowania. Poręczna saszetka uwzględnia bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega -3,-6,-9, wzbogaconych cennymi witaminami A, E oraz D.
Każde opakowanie EstraSOSu zawiera pięć wygodnych i poręcznych saszetek (10 ml) sosów w popularnych wariantach smakowych, które idealnie pasują do dań głównych, przekąsek i sałatek: chili, czosnek, bazylia & oregano, pomarańcza & rozmaryn oraz koperek. Można nimi polewać potrawy na ciepło o maksymalnej temperaturze 90°C. Sprawdzą się zarówno jako samodzielny dodatek do ulubionych dań, jak i komponując się z wieloma popularnymi przepisami.
Prosty skład oraz tylko naturalne składniki sprawiają, że EstraSOS to unikalny produkt, dzięki któremu w szybki i przyjemny sposób można uzupełnić dietę w niezbędne witaminy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. W zależności od potrzeb, można dodać go do makaronu, zupy czy sałatki lub polać nim każde przyrządzone wcześniej danie. Produkt jest zabezpieczony przed procesami utleniania. Ponadto, charakteryzuje się doskonałą proporcją omega -3 do omega -6, działając w organizmie aż do 24 godzin – mówi Sebastian Duży, dyrektor działu badań w onesano.
Więcej na ten temat: