Lider w produkcji jaj konsumpcyjnych, Fermy Wożniak pozytywnie przeszły audyt rozszerzonych, międzynarodowych certyfikatów jakości i bezpieczeństwa żywności – BRC (British Retail Consorcium) oraz IFS (International Food Standard). Ich celem jest minimalizacja ryzyka wystąpienia zagrożeń bezpieczeństwa żywności producentów współpracujących z sieciami handlowymi.
Certyfikacja BRC jest zbiorem zaleceń oraz wytycznych dla podmiotów działających w branży spożywczej. Ponadto, stanowi gwarancję, że produkt pomyślnie przeszedł wszystkie punkty kontroli oraz specjalistyczne testy, jest wysokiej jakości, a także bezpieczny dla konsumentów.
System IFS jest powszechnie uznawanym standardem w większości krajów Europy Zachodniej. Ma na celu potwierdzenie bezpieczeństwa i jakości produktu oraz jego zgodności z obowiązującym prawem i normami. Jest także respektowany przez Global Food Safety Initiative (GFSI) oraz ujednolica wymagania w łańcuchu dostaw aż po produkt końcowy.
Więcej na ten temat: