Po raz piąty królewski jesiotr pojawi się na polskich stołach

Hotel Atut w Licheniu Starym już po raz piąty będzie gościć uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Tegoroczna edycja konkursu odbędzie się 9 marca w ramach Weekendu Kulinarnego. Impreza ma charakter cykliczny, a po raz pierwszy odbyła się w 2015 r.

W skład tegorocznego jury weszli m.in. Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski oraz jeden z pomysłodawców wydarzenia, Adam Dmyterko. W Hotelu Atut nie zabraknie także najpiękniejszej damy polskiej kuchni, Ewy Wachowicz, która obejmie funkcję przewodniczącej jury VIP.

Kulinarny Puchar Polski
Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra to całodniowa rywalizacja dwuosobowych i wyselekcjonowanych zespołów przygotowujących królewskie potrawy z jesiotrem w roli głównej. Piąta edycja wydarzenia po raz drugi z rzędu będzie częścią Kulinarnego Pucharu Polski. Jest to renomowany konkurs, cieszący się uznaniem wśród profesjonalnych kucharzy.

Więcej na ten temat: